Lf:n elokuun haaste


”Erilainen pullapiirakka” viinimarja-kinuski 

(hyydytettynä juustokakkuna, pullapohja ja pullakoristeita)

 Osallistuin tällä leipomuksella Leivontafoorumin elokuun haasteeseen"Sadonkorjuu".

 

Pullataikina:
2,5dl maitoa, 1dl sokeria, 0,5tl suolaa, 0,5rkl kardemummaa, 1pss kuivahiivaa, 100g voita, vehnäjauhoja
Munaa voiteluun ja seesaminsiemeniä koristeluun.
Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä lämpöisemmäksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja kaada maitoon. Vatkaa taikinaan jauhoja niin, että tulee paksua ettei vispilällä voi enää sekoittaa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikinan joukkoon. Lisää jauhoja pienissä erissä kunnes taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista. Älä laita liikaa jauhoja ettei pullista tule kovia ja kuvia.  Kohota lämpimässä n30min. Leivo jauhotetulla pöydälle koristeiksi ja pohjiksi(kaulimen ja irtopohja- vuoan avulla). Laita pellille leivinpaperin päälle ja peitä leivinliinalla. Anna kohota. Leikkasin saksilla ”tähkäkuviota” tankoihin. Voitele munalla ja ripottele koristeiden päälle seesaminsiemeniä kuvamaan viljansiemeniä.
Paista 200-225asteessa n.10min. (Pohjia ehkä vähemmän riippuen paksuudesta.)

 

Punaviinimarjahillo:
500g punaviinimarjoja, 0,25dl vettä, 250g hillosokeria
Kuumenna marjat ja vesi höyryäväksi kattilassa ja lisää sokeri. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 15min. Kuori vaahto Anna jäähtyä n.30min välillä sekoittaen kunnes marjat eivät ole enää pinnassa.
Kuumenna puhtaat lasipurkit ja purkita hillo. Säilyy pimeässä kylmässä tai huoneenlämmössäkin.


Täyte:
6 liivatetta, 2dl vispikermaa, 200g tuorejuustoa, 100g maitorahkaa, 2rkl valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa (voi korvata kinuskikastikkeellakin), 0,5tl vaniljajauhetta (ripaus olisi riittänyt ja voi korvata vaniljasokerilla), reilu 3dl viinimarjahilloa(käytin vielä hyytymätöntä tuoretta viileää hilloa), tilkka vettä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, rahka, vaniljajauhe ja vatkaa sekaisin. Sekoita nuolijalla sekaan kinuski, viinimarjahillo. Kuumenna vesi tilkka ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen nuolijalla sekoittaen.
Leikkaa irtopohjavuoan (á17cm) pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia, laita reunakalvo myös vuokaan. Laita pulla pohja leivinpaperipalasen päälle vuokaan, tee haarukalla reikiä ja kostuta tilkalla vaniljamaitoa. Kaada täyte pohjan päälle. Hyydytä seuraavaan päivään.
Koristelin kondensoidusta maidosta valmiiksi keitetyllä kinuskilla, kuumentaen sitä hieman mikrossa eri kulhossa ja laittamalla pursutus pussiin. Sitten laitoin pulla ”tähkän” ja punaviinimarja-terttuja sekä mustaherukka-terttuja ja viinimarjanlehden.




Oli todella hyvää ja pullapohjasta tuli hyvää ja mieleen ihan normaali pullapiirakka :) Tulee varmasti tehtyä uudestaankin. Tein ekaa kertaa viinimarjahilloakin tätä varten. Marjat vanhempieni puutarhasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos