maanantai 13. elokuuta 2012

Mustikkajuustokakku + mustikkapiirakkaa eli Mustikka-Sandwich


 

Taikataikina oli tehnyt tälläisen Lf:n elokuun haasteeseen ja minä ihastuin ideaan, ja oli sitten pakko kokeilla :D 

Tein piirakkapohjan/kannen pellille josta leikkasin palaset kakkua varten ja kakku tehty á17cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Tein täyteohjeen puolikkaana. Ja tein pakaste mustikoista.

Tässä ohjeet.

Piirakka:
2munaa, 1,5dl sokeria, 50g voita, 1,5dl vehnäjauhoja, 0,5dl ruisjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria

Pinnalle mustikoita ja sokeria.

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon, sekoita varoen. Lisää voi sula ja sekoita. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä vähän(en levittänyt ihan koko pellil leveydeltä/pituudelta kun oli iso pelti), voi tehdä suoraan 2 vuokaankin. Ripottele mustikoita taikinan päälle ja sokeria. Paista uunissa 200asteessa n.15min. Anna jäähtyä. 

Täyte:
100g tuorejuustoa, 1,25dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, 1dl vispikermaa, 3liivatetta+tilkka vettä, n.0,5dl sokeria (laitoin vähän vajaa), 0,5tl vaniljasokeria, 0,75dl mustikoita(laitoin vapaalla kädellä)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike. Lisää tuorejuusto vaniljakastikkeen sekaan ja vatkaa sekaisin. Sekoita vaahdot toisiinsa varovasti nuolijalla nostellen ja samalla mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Kuumenna vesi tilkka ja sulata liivatteet. Kaada liivateseos vaahtoon ja sekoita varovasti. Ota 1/3 täytteestä kulhoon ja sekoita mustikat siihen.

Leikkaa piirakkapohjasta 2kpl vuoan kokoisia paloja. Leikkaa vuoan pohjan kokoinen leivinpaperipala ja laita se vuokaan. Laita toinen piirakkapala vuoan pohjalle. Kaada mustikka-täyteseos keskelle ja sitten kaada normi täyte päälle ja reunoille. Laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi. Laita toinen piirakkapohja pala päälle kanneksi ja anna hyytyä yön yli. 



Pyysin omat vanhemmat maistamaan ja tuli sitten tuhottua koko kakku vanhempieni ja 2 vanhimman lapseni kanssa viiteen pekkaan. Oli kyl tosi hyvää et tulee tehtyä toistekkin  NAM! SUOSITTELEN!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos