perjantai 21. joulukuuta 2012

Riisimuroropposia ja rocky road-suklaata

Tein naapureille ja parille muulle tutulle pieneksi "joulukukaksi" tälläisia paketteja


Laatikot on itse tehtyjä yksinkertaisia mutta joulun värissä. Laatikon pohjalle laitoin jouluisen servetin ja "kyytiin" minimuffinssi vuokiin tehtyjä riisimuroropposia ja pahvisiin muffinssivuokiin leikkasin rocky road-suklaa paloja. Ja sellofaania ympärille  tietty tuli =)

Vanhimman tyttären kaverin perheelle ja vanhimman pojan kaverin perheelle meni tälläiset isommat laatikot jotka on ostettuja.


Rocky Road-suklaan ohje löytyy aikaisemmin blogissa täältä, tosin en laittanut pakastekuivattuja mansikoita :D jaa koristelin hieman syötävillä glitteri kulta tähdillä, hopea tähdillä, sydämmillä sekä kuusilla.

Riisimuroropposet

50g voita (käytin laktoositonta)
3/4dl siirappia
5rkl maitojauhetta (tämäkin laktoositonta)
4rkl kookoshiutaleita
2tl vaniljasokeria
60g riisimuroja

Laita voi ja siirappi kattilaan ja lämmitä niin että ne sulavat ja ovat tasainen seos. Lisää maitojauhe, kookoshiutaleet sekä vaniljasokeri ja lämmittele sekoitelleen kunnes seos tasaista. Lisää riisimurot ja sekoita. Jaa muffinssivuokiin ja laita kylmään jähmettymään. Säilytä kylmässä.

Tämän ohjeen joskus saanut peruskoulussa kotitalouden tunnilta ja silloin tuli usein tehtyä mutta unohtui pitkäksi aikaa (tai ohje oli "hävöksissä") 

Tein mansikkamarmelaadiakin kinuskikissan ohjeella mutta se ei jostain syystä pysynyt kasassa :( joten jäin antamatta niitä ja kuvaamatta vaikka maku olikin hyvä

Jos viikonloppuna kerkeen niin olisi pari herkkua vielä tehtävä ja annettava lahjaksi sekä itselle vähän jätettävä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos