sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Red Velvet- kahvikakku tuorejuustoraidalla

Joulukalenteri%2C%20leivontaa%20024pp-no
Pullahiiri on usein tehnyt Red Velvet- muffinsseja ja kakkuja blogissaa ja itse kokeilin ekaa kertaa halloweenin aikaan muffinsseja. Pullahiiren kanssa ollemme "keskustelleet" hänen Red Velvet- kakun kommentteissa ja kerroin että minun tekisi mieli kokeilla red velvet-kahvikakkua ja Pullahiiri sitten ehdotti miksei kakkuun voisi piilottaa tuorejuustoraitaa ja kirjoittelimme että kumpi kerkee ensin =) Itse taisin ensin keritä mutta opin kyllä että tuota raitaa pitää harjoitella ja ei kannata "pomppia" haarukalla kuten tiikerikakussa, raita katoaa helposti taikinaan. Ens kerralla saatan maustaa tuorejuustoa vielä sitruunalla/appelsiinilla ja pursuttelen taikinan pursutus pusseilla(ensin red velvet-taikinaa pohjalle, sitten tuorejuusto- raita ihan keskelle  - ei reunoille, ja sitten piilotan sen red velvet-taikinalla).
Taikinan ohje Pullahiiren Red Velvet-muffinssien täällä. Ohjeesta tulee 2 pientä kahvikakkua. Tuorejuusto raita ohje täältä.
Päällä on sulatettua valkosuklaata ja nami-hiiren lähettämiä ihania karkkikeppi-strösseleitä.
Kakku oli tosi hyvää ja paistoin sitä n.30min 175asteessa. Toisen kakun vein anoppilaan kun käytiin viikonloppu reissulla (tultiin tänään pois). 

1 kommentti:

  1. Kiva idea tehdä red velvet kakusta kahvikakkuversio! =) Pitääpä muistaa ;)

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos