sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Suklaisia tiikerimuffinsseja

Sain ekassa NSly-paketissa ohjeen Halloween-muffinsseihin jotka ilman kuorrutetta ovat tiikerimuffinsseja. Tänään leivoin niitä ilman kuorrutetta, ohje ihanan helppo.


Taikina:
4dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1dl tomusokeria
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2 munaa
1dl maitoa
100g voita
50g valkosuklaata
50g tummaa suklaata

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, tomusokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sulata valkosuklaa mikrossa ja erikseen myös tumma suklaa mikrossa. Sulata voi.
Sekoita kananmunat, maito ja sulatettu voi kuivien aineiden joukkoon kerralla kunnolla vatkaten. Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen osaan sulatettu valkosuklaa ja toiseen tumma suklaa.
Lusikoi massat muffinssivuokiin niin että laitat aina puolet valkosuklaata ja puolet tummasuklaaseosta (pursutuin taikinoita vuokiin pursitin pusseilla).
Paista muffinsseja 200asteessa n.15-20min (minulla riittii 15min).

Kuorrutus:
6dl tomusokeria
50g pehmeää voita
150g maustamatonta tuorejuustoa
mustaa elintarvikeväriä

Sekoita voi ja tomusokeri tasaiseksi vatkaimen pienimmällä teholla. Lisää tuorejuusto ja väri, ja vaahdota vielä 5min suurimmalla teholla. Lusikoi kuorrute pursutinpussiin ja pursuta jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele vaikka karkeilla.


Nautin muffinssin "välipalaksi" parini lähettämän kaakaon kanssa :P Muffinssit olivat tosi hyviä ja äitin mielestä hänen muffinssit aina "lässähtävät" uunista otettaessa, nämä pysyivät ihanan korkeina (siis tuo kumpu päällä). Tänään mennään taas isän luokse viikoksi ja viikon päästä varmaan leivon marenkeja äitin luona.

T:Zara

3 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä kuin tiikerikakku. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva että kokeilit muffinsseja. Näyttävät tosi onnistuneilta ja olivat varmasti hyviä=)

    Terkuin Sly-parisi

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentistasi blogissani. Paketti jäi tänään hakematta, niin en uskalla sitä vainoharhaisena julkaista, ettei kukaan vain käy nappaamassa mun herkkuja :) Huomenna haen!

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos