torstai 9. huhtikuuta 2015

Kuulumisia...

Postauksia on jäänyt tekemättä monesta tekeleestä kun ei ole ollut motivaatiota kirjoitella niitä mutta yritän saada kirjoitettua ne pian. Syy motivaation puuttumiseen on ollut sairaslomailussa vaikka aikaa olisi ollut ei ole jaksanut keskittyä kirjoitteluun.

Helmikuun alussa tunsin illalla ihme kivun nilkassa suihkussa olessani joka loppui nopeasti mutta ihmetytti. Seuraavana päivänä töissä kassalla ollessani alkoi nilkkaan sattumaan enemmän ja enemmän :/  ja ruoka tunnilla kävin soittamassa työterveyteen lääkärin ajan. Ke:na sain sitten lopun viikkoa sairaslomaa akillesjänteen tulehduksen takia sekä tulehduslääke kuurin ja määräyksen lepuuttaa jalkaa.

Ma soitin uuden ajan lääkäriin ja pääsin samalle lääkärille joka antoi 2 päivää lisää ja lääkekuurin jatkoa, sekä akillesjänteen tulehduksen lisäksi oli myös nilkan tulehdus. Ke taas uudestaan ja lisää sairaslomaa :/  sitten olikin jo hiihtoloma ja jalkaa todellakin lepuutin, 

Hiihtoloman jälkeen olin yhden päivän töissä ja työterveyslääkärin soitto aika jotta saisin lähetteen fysioterapeutille. Ti:na jo sairaanhoitajalle kun jalka taas kipee yhdestä työpäivästä ja sieltä pääsin suoraan menemään fysioterapeutille kun oli vapaa aika. Hoitaja antoi 3pvä sairaslomaa ja fysioterapeutti neuvoi jumppaohjeita, suositteli ostamaan silikoniset kannan kohottajat työkenkiin, pronatio tuetut lenkki-kengät... kannan kohottimet ostin heti ja lenkkarit myöhemmin. To jouduin taas lääkäriin (suositteli voltarenia kuurimaisesti) :/ ja ma:lle sairaslomaa. 

Sitten olinkin melkein 3vko:a töissä kunnes KE jalka tuli niin kipeäksi että olin suomalaisella sisulla vain töissä lopun päivän. Uusi lääkäri ja hän määräsi verikokeisiin joista ei löytynyt mitään ja nyt pitikin sitten oman työterveyshoitajan soittaa minulle  (tehtiin töissä lappu varhaisen tuen joka pitää pitkittyneissä sairastapauksissa täyttää) ja hän varasi omalle työterveyslääkärille ajan ma:lle johon asti sairasloma jatkui.

Ma:na lääkäri tutkiskeli ja laittoi röntgeniin ja ultraan lähetteen (kummassakaan ei mitään löytynyt) sekä uudestaan käymään fysioterapeutilla (eri kuin aiemmin, tällä teetetään tarvittaessa jalan mukaan pohjallisia). Pääsiäinen oli välissä ja 2 päivää töissä kipujen kanssa. Tänään sitten kävin fysioterapeutilla joka vihdoin löysi kipujen syyn ja vian (Tc nivel) eli kivut on vain seuraus ei syy ja kivut ei lähde pois lääkkeillä tai jumpilla vain vähän helpottavat mutta seisoskellessa palaavat, vain jalan oikean asennon löytämisellä saadaa helpotusta --> tukipohjalliset jotka tehdään jalan mukaan. Fysioterapeutti teippasi jalkani ja tuntuu hyvältä kävellä tai seistä =) 

¨

Kävin vielä lääkärillä fysioterapeutin jälkeen ja ma:lle sairaslomaa.

MA:na oma työterveyslääkäri aamulla ja aamu-päivällä taas fysioterapeutille jossa hän kuvaa miten kävelen. 

Tuossa aina välillä nilkassa kivut olleet vähän joka paikassa ja tuokin tuon fyssarin diagnoosin syitä että se vaihtelee kun jalka ei ole oikeassa asennossa ja etsii sitä. Ja välillä myös nilkassa tuntunut että se lähtisi alta (joskus ilman kipua ja joskus kivun kera).

Eli tälläistä kivaa pitkää sairastulua tällä kertaa. Käden (toinen kirjoitus myös kädestä)ja tämän jalan sairaslomat aika pitkiä ja mun pää alkaa hajoamaan näistä :(  Kun ei saa siitä arjesta kiinni ja rajoittaa tekemisiä. Hulluksi meinaa tulla ja sen varmasti kotona muutkin huomaa välillä. Nyt kun jalan oireet saaneet diagnoosin niin toivottavasti alkais aurinko paistamaan tänne "risukasaankin". 
Eli nilkka vaivannut n.8vko:a :/

7 kommenttia:

 1. Kaiken kokemasi jälkeen oli ihana lukea että kivun syy löytyy ja toivottavasti saat siihen pian tarvittavan kunnon tuen!!!!
  Varmasti seinät alkaa kaatua päälle kun rajoittaa varmasti kovasti elämää =( tsemppihaleja täältä roppakaupalla <3

  VastaaPoista
 2. No voi ei :(. Voin vain kuvitella, miltä tuntuu. Kyllä nyt koetellaan sinua.
  Toivottavasti alkaisi helpottamaan mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 3. Voi hurjaa. Tiedän tuon tunteen miten kaikki potuttaa. Itselläni on polvessa osittain kierukka repeytynyt (sille ei tehdä mitään, koska minulla on ylipainoa) ja yhdessä vaiheessa polvi oli kipeänä puolivuotta. Olin koko ajan jotenkin kireä ja tiuskin muille yms. koska koko ajan särki polvea.
  Voimia sinne ja toivottavasti nyt niiden pohjallisten kanssa kipu alkaisi helpottaa.

  VastaaPoista
 4. Säkkikaupalla jaksamista !
  Tuntuu uskomattomalta, että vikaa ei löydetä, jotta oikeaa apua jackass saisi.
  Hugs nami-hiiri

  VastaaPoista
 5. Kiitos tsempeistä <3 Kyllä eilen kun fyssari kertoi mikä jalassa on niin alkoi aurinkopaistamaan mieleeni.

  VastaaPoista
 6. Osanottoni kaikkeen kipuun! tiedän miten helpottava tunne se on, kun fysioterapeutti saa teipattua jonkin oikeaan asentoon ja kipu alkaa katoamaan. Jaksamisia sinne!!!

  VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos