sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Poikani 5v. synttärit

13.9 Täytti nuorimmainen poikani 5vuotta ja synttärit pidettiin la12.9.


Täytekakkuna Captain Amerikan kilpi, Joona tykkää hirveesti Marvel hahmoista.


Lisäksi halusi karkki-kakun joka koristeltiin ranskanpastillella (kakku vain vaahtokarkkeja jotka liimattu suklaalla yhteen, sekä Laku Mix-pussi että Pantteri Mix- pussi täytteenä.


Feta-Punajuuripiirakka (oikea ohje täällä, pohjan tein omalla ohjeella)

Pohja:
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl sämpyläjauhoja
1ml suolaa
150g kylmää voita
3rkl kylmää vettä

Täyte:
5 keskikokoistapunajuurta
1tl + 1tl suolaa
2 munaa
2,5dl ruokakermaa
½tl mustapippuria myllystä
200g fetaa (vuohenmaitofetaa, tai mitä itse haluat)
150g emmental juustoraastetta

Esilämmitä uuni 200asteeseen. Pese punajuuret kunnolla ja laita ne uunivuokaan, ripottele 1tl suolaa päälle. Pistä kansi/folio päälle ja paista uunissa n.40min.
 Nypi jauhot, suola ja kylmä voi ryynimaiseksi. Lisää vesi ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Painele piirakkavuokaan ja laita kylmään. Esipaista pohjaa 200asteessa 10min.
Sekoita munat, kerma, pippuri ja suola kulhossa.
Kuori ja paloittele punajuuret pieniksi paloiksi. Levitä piirakkapohjan päälle. Murustele feta punajuurten päälle. Kaada munamaito päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 30-40min. Kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa lämpimänä.

Vinkki! Jos haluat piirakasta ruokaisamman niin ruskista 250g jauhelihaa ja mausta se mielesi mukaan ja laita piirakkan pohjalle ennen punajuurta. Seuraavana päivänä tein jauhelihalla.

Piirakasta tuli hitti perheessäni tosin mies tykkäsi enemmän jauhelihalla kuin ilman. Itse tykkäsin molemmista.


Kesäkurpitsa-suklaakakku (ohje täältä)

6dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
1,5dl kaakaota (voi laittaa myös juomajauhetta mutta itse laitoin tummaakaakaota)
2dl öljyä/voisulaa
5dl raastettua kesäkurpitsaa kuorineen
2tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2tl vaniljasokeria
2 munaa

Tarvittaessa voitele ja jauhota vuoka vehnä-tai korppujauhoilla. Sekoita kaikkia aineita ensin 30sek hitaasti, sitten 3min nopeasti yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Paista 175 asteisessa uunissa 40-45min (itse paistoin melkein tunnin) tai kunnes kakku on varmasti sisältä kypsä. Maku paranee vanhetessaan (jääkaapissa itse säilytin).

Tosi mehevää/kosteaa ja hyvää kakkua, ei uskoisi että sisältää kesäkurpitsaa =D Kiitos ohjeesta Red Dragon <3

Onnea vielä Joona! <3

4 kommenttia:

  1. Onpa ollut ihanat tarjottavat ja tuo kakku, ihan täys 10!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä ja kiitos itsellesi resepteistä ;)

    Ihania herkkuja!

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos