maanantai 25. tammikuuta 2016

Croissant pinaatti-parmankinkkutäytteella

Jotain teki mieli leipoa ja suolaista, sly tammikuun paketista sain tämän ohjeen


 Croissant pinaatti-parmankinkkutäytteellä 10kpl
1pkt Voitaikinaa (500g)

Täyte:
50g tuoretta pinaattia (tai pakaste)
1tl mustapippuria
½-1 tl suolaa
75g vahvaa emmental juustoraastetta
100g paprika-chilituorejuustoa
100g parmankinkkua (tai ilmakuivattua kinkkua)

Pinnalle:
1 muna
50g emmental juustoraastetta

Ota taikina levyt sulamaan. Valmista täyte: ryöppää pinaatin lehdet kiehuvassa vedessä nopeasti (2min). Valuta lävikössä, kaada kulhoon ja silppua saksin. Tai sulata pakaste pinaatit mikrossa varovasti. Mausta pinaatti mustapippurilla ja suolalla (itse jättäisin suolan pois sillä juustosta ja kinkusta tulee suolan makua runsaasti). Lisää joukkoon raastettu juustoraaste ja tuorejuusto. 
Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi. Aina yksi levy vinoon halki. Venytä käsin kolmioksi. Levitä Jokaiselle kolmiolle samanmuotoisesti viipale parmankinkkua ja laita päälle ruokalusikallinen pinaattitäytettä.
Kääri kolmio rullalle aloittaen leveästä päästä, nipistä kapea loppu rullan alle kiinni. Voitele munalle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä. (Suosittelen olemaan tarkka, itsellä sarvet olivat ihanan värisiä ja lehtevän näköisiä mutta sisältä vähän raakoja ja pidin 15min, ens kerralla pitempään).


Croissantit on jo syöty ja hyviä oli vaikka jäivät sisältä hieman raaoiksi, Suolaisia joten täytteeseen ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa. Pinaatti ei mielestäni näissä maistunut joten pitäisikö ens kerralla kokeilla basilikalla =)

Kiitos parini hyvästä reseptistä.

4 kommenttia:

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos