sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannuksen Vihtakakku

Harvoin Juhannukseksi tulee kakkuja tehtyä kun ei ole siihen aikaa, mutta nyt oli asia toisin kun tämä viikko ollut lomaa =) Vihtakakkua olen haaveillut kokeilevani jokin juhannus, että tekisin ja nyt siihen olikin aikaa. Ideoita hain netistä ja tuohon lehtien väritykseen sain idean MinttuMaarialta.

Täytteen ohjeen bongasin OtetaanPuoliKiloaVoita-blogista Helenalta ja hän oli ohjeen saanut sly-paketista. 


Tein 3munan kääretorttupohjan josta leikkasin Ikean keskimmäisellä metallikulholla 2 isompaa palaa ja pienellä kulholla "pohja/kansi" palan. 

Mansikka-Lime täyte:
500g pakaste mansikoita
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g turkkilaistajogurttia (itse käytin lakt.maustamatonta tuorejuustoa)
2dl vispikermaa
5 liivatetta (itse laitoin 6)
3 limen raastettu kuori
2½ rkl limen mehua
1dl tomusokeria

Sulata mansikat (otin mansikoista mehua pois ½dl kun ohjeessa oli kakkupohjaan sen verran otettu). Pese limet hyvin ja raasta kuorta sekä sen jälkeen purista niistä mehut. Soseuta mansikat. Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma ja erikseen vaniljakastike. Lisäsin tässä vaiheessa tuorejuuston vaniljakastikkeen sekaan ja vatkasin, sitten mansikkasoseen, limen kuoren sekä tomusokerin. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet mehuun. Sekoita mansikka-vaniljakastike seoksen joukkoon. Lisää kermavaahto joukkoon. 

Vuoraa Ikean kulho kelmulla. Laita pieni pala kääretorttupohjaa pohjalle ja n.puolet täytteestä päälle. Laita toinen iso pala täytteen päälle ja loput täytteet päälle. Laita vielä toinen kääretorttupala täytteen päälle ja kääri kelmut palan, sekä kulhon päälle. Laita hyytymään yön yli.

Tarttumapintaan tein voikreemiä

125g voita/margariinia
1tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
1rkl vettä

Notkista voi/margariini vatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa tomusokeria vähitelleen lisäten voin joukkoon. Lisää lopuksi vesi. 

Kumoa kakku astian päälle, muotoile vähän yhdestä "päästä" jotta saat vihdan terävän pään ja levitä kreemiä kakun pintaan. Laita kylmään odottamaan.

1pkt vihreää sokerimassaa
2pkt valkoista sokerimassaa
pastavärejä (lehden vihreä, ruskea)

Värjää ½pkt valkoista sokerimassaa ruskeaksi ja rullaile pieniä "keppejä" vihdan varreksi. Värjää 1pkt sokerimassaa lehden vihreällä. Kaulitse itse värjätty sokerimassa sekä kaupan sokerimassa ohueksi levyksi. Ota kakku kylmästä ja leikkaa sokerimassoista lehtiä ja laita kakun pintaan alkaen alhaalta ja "kärjestä". Välillä joudut laittamaan kakkua kylmään kun joudut sokerimassoja laittamaan palloiksi kaulitsemaan uudelleen.


Tässä vähän pilkahdusta sisälle. Lapset repivät vihdan lehtiä ja söivät XD Kakku oli sopivan kokoinen mökille ja syötiin juhannusaattona nopeasti pois. Kakku oli mysö tosi hyvää, tuo Mansikka-Lime täyte oli sopivan makeaa ja raikasta :P 

7 kommenttia:

  1. Aivan ihana kakku, tuollainen kaunistus olisi sopinut täydellisesti meidänkin juhannuspöytään.

    VastaaPoista
  2. Kaunis vasta !
    Kakun idea on hauska, sitä on tehnyt muutamana kesänä myös Ryytimaan Minna, joka on kierroksilla mukana, kun aika sallii eli onpa hauskaa, kun reseptit joutuvat eri rinkiläisten kokeiluun! 'Porkkanaruusu' tästä riemusta!
    Terkuin n-h emo
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  3. Voi kun upea kakku! <3
    T: Sly 12

    VastaaPoista
  4. Siinä on oikein juhannus ja kesä kakku.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  5. Miten tämä postaus on mennyt ohi kokonaan?! Ihana kakku <3

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos