lauantai 18. kesäkuuta 2016

Mansikkapiirakka

Sain tämän reseptin kesäkuun sly-paketista ja eilen mietin mitä toista reseptiä kokeilisin ja kaupassa sitten päätin, että nyt ostan mansikoita ja muuta mitä tähän reseptiin tarvittiin.


Mansikkapiirakka 8 annosta

Pohja:
90g voita huoneenlämpöisenä
0,65dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta

Täyte:
0,6dl vaniljakreemijauhetta (esim. Blå Band Vanhan ajan vaniljakastike-jauhe)
0,6dl sokeria
3,75dl maitoa
2dl vispikermaa
500g (puolilitraa) tuoreita mansikoita

1. Tee täyte: Mittaa vaniljakreemijauhe ja sokeri kattilaan ja sekoita. Lisää vähitelleen maito koko ajan vispaten sekaan. Lämmitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. siirrä täyte kulhoon ja jäähdytä täysin jääkaapissa kelmulla peitettynä.

2. Valmista pohja: Vatkaa voi ja sokerit kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa kunnolla sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon vähin erin. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa se kiinteäksi. Kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

3. Voitele kevyesti irtopohjavuoan (n.13x35 tai pyöreä halk. 22-24cm). Kauli kylmä taikina kahden leivinpaperin välissä hiukan vuokaa suuremmaksi. Poista päällimmäinen leivinpaperi, käännä alimman paperin avulla taikinalevy vuoan päälle. Poista paperi ja painele pohja tiivisti vuokaan. Poista reunan yli menevä taikina kaulimen avulla siten että rullaat kaulimen vuoan reunoja myöten. Taikina leikkautuu kauniisti. Voit tarpeen vaatiessa siistiä sormilla reunoja. Laita puhdas leivinpaperi pohjataikinan päälle ja siihen esim. kuivia herneitä painoksi. Tällöin piirakka taikina ei lähde putoamaan reunoilta. Paista 200asteessa 10min ajan. Ota pois uunista ajan päätyttyä, poista herneet ja laita takaisin uuniin vielä 5min. Anna pohjan jäähtyä paistamisen jälkeen ennen täyttämistä.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto jäähtyneeseen vaniljakreemiin vispaten kunnes seos on pehmeää. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja koristele mansikan puolikkailla. 

Piirakka oli erittäin hyvää. Käytin itse tuota Blå Band:n Vanhan ajan vaniljakastike-jauhetta. Mansikoita meni ehkä vähän yli 250g vain. Kesäistä ja kreemi maistui vaniljajäätelölle vaikka jäistä ei ollutkaan :D

Kiitos parilleni herkullisesta ohjeesta (napattu HerkkuLeivonta-lehdestä)

5 kommenttia:

  1. Kiva, kun kokeilit. Tämä on tosi helppo muuttumaan eri kesän marjoilla.
    Enskuuta suunnitellaan jo.
    sly kierroksella 35

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs kuulostaa hyvältä, tätä vois kokeilla

    VastaaPoista
  3. on herkullisen näköinen =) *lipoo huuliaan*

    VastaaPoista
  4. Täytteen kohdalla lukee kaksi kertaa sokeri, onko se oikein vai tuleeko siihen tuo maito?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta. Isompi määrä maitoa, korjaan myöhemmin

      Poista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos