perjantai 8. heinäkuuta 2016

Jäätelösooda, banaanisuklaajäätelö sekä Mansikkamousseshotit

 Tein eilen pakkaseen banaanisuklaajäätelöä jäätymään, ohjeen sain heinäkuun sly-paketista sekä mansikkamousseshotteja hyytymään jääkaappiin kesäkuun sly-paketin reseptillä. Sekä illalla herkuttelin jäätelösoodalla kun yksin olen kotona, heinäkuun reseptillä.


Banaanisuklaajäätelö

2 banaania
1rkl kaakaojauhetta
1-2rkl juoksevaa hunajaa (toukokuun paketista)
Koristeeksi: suklaalastuja (en laittanut)

Soseuta aineet sauvasekoittimella, maista ja lisää hunajaa. Muista, että jäätelöseos saa maistua massana jopa liian makealta, jäätyminen vie makeudelta terää. Laita jäätelömassa kulhoon tai jäätelömuotteihin. Jos käytät muotteja, lisää tikut. Pakasta seosta tai puikkoja vähintään 8h, mielellään yön yli. Ripottele halutessasi suklaalastuja jäätelön päälle ennen nauttimista.


Mansikkamousseshotit

2 liivatelehteä
3tl kiehuvaa vettä
2,5 dl mansikoita
1,25dl kuohukermaa

Puhdista mansikat ja soseuta. Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Puristele liika vesi pois ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan.  Lisää liivate ohuena nauhana mansikka soseeseen koko ajan sekoittaen. Anna soseen levätä, kunnes se muistuttaa munanvalkuaisen koostumusta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lusikalla sekoittaen mansikkasoseen joukkoon. Jaa seos laseihin (8 annosta). 
Anna jähmettyä 4-5h jääkaapissa, mielellään yön yli. Laita koristeeksi pilkottuja mansikoita.


Jäätelösooda

2dl Fantaa
2palloa/palaa jäätelöä (laitoin vaniljajäätelöä palloja)
(laitoin lisäksi ylimääräisenä tuoreita mansikan siivuja)

Voit rakentaa juoman kummin päin haluat. Jäätelö ensin tai juoma ensin, Itse laitoin ensin jäätelöpallot ja sitten juomaa varovasti päälle, kuohuu helposti. NAUTI HETI!

Hyvää ja erilaista!

Banaanijäätelö ei oikein minun makuun ole mutta muut kaksi ovat herkkua :P Kiitos Parini resepteistä. Kuvat löytyvät myös Instagramista nimellä redrose_82

2 kommenttia:

  1. Tuo mansikkamousseshotti näyttää ihanalta, nam!
    Kivaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Hei ton jäätelösoodan muistan itsekin laitettiin jäätelöä cokiksen joukkoon, olivat muuten harvinaista herkkua kummatkin. Banaanijädeä taidan myös koklata. Ja ehkäpä tuota jäätelösoodaakin. Anne(npuuhat)

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos