perjantai 12. elokuuta 2016

SLY36 Porkkanakakku

Loma kun on innostunut kunnolla leipomaan ja testaamaan reseptejä vielä kun "kerkee" ja jaksaa ennen kuin työt alkaa 22.8 kunnolla pitkän lomautuksen ja talviloman sekä kesälomien jälkeen vaikka jonkin verran lomautuksillakin töistä oli. Nyt oli vuorossa porkkanakakku Dan Sukker tummat sokerit ja siirapit-vihkosesta joka tuli elokuun paketissa.


Helppo porkkanakakku

2,5dl ruokokidesokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivonjauhetta
1tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
3/4tl kanelia
4dl porkkanaraastetta
1dl öljyä
2 munaa

Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3/4dl tomusokeria
1/4tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 20x30cm vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita porkkanaraaste ja öljy joukkoon. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaseokseen. Jatka vatkaamista keskinopeudella pari minuuttia. Kaada taikina vuokaan ja paista n.40min. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele seos kakun pinnalle. Anna kakun mielellään mehevöityä jääkaapissa 1-2vrk ennen tarjoilua. Koristele sitruunamelissalla tai pähkinärouheella.


En malttanut odottaa "maustumista" vaan piti saada maistaa jo. Loppu kakku odottaa huomiseen, tai mies otti yövuoroon vähän mukaan. Kiitos parilleni reseptistä. Oli kyllä helppo =)


6 kommenttia:

  1. Rakastan tuota porkkanakakun päällistä, nam! Mun pojan herkkua on porkkanakakku, suklaakakun lisäksi.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Mulla mies tykkää porkkanakakusta. Kertoi asian vasta kun oltiin oltu naimisissa monta vuotta :D

      Poista
  2. Porkkanakakku on kyllä perinteinen leivonnainen. Itsekin jo kymmeniä vuosia sitten tutustunut siihen.Harvoin vain tulee tehtyä kun en ole oppinut sen ystäväksi :) sly11

    VastaaPoista
  3. Porkkanakakku on niin hyvää! Vesi tuli kielelle kun kuvan näin :)

    VastaaPoista
  4. Herkullista :) t. parisi

    VastaaPoista
  5. Oi, porkkanakakku on yksi ehdottomia suosikkejani. Sitä olen miettinyt, että miksiköhän porkkanakakussa usein käytetään öljyä rasvana. Liekö joku terveellisyysjuttu :)

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos