tiistai 14. heinäkuuta 2015

Pulled Pork, Coleslaw ja Mansikkakakku

Mies halusi että kokeiltaisiin Pulled Pork:ia ja minä sitten aloin etsimään ohjeita jonka sitten loppujen lopuksi sain siskolta (jota he olivat kokeileet). V-loppuna sitten kokeiltiin. Sämpylät on kaupan esipaistettuja jotka vain paistoin, sitten sämpylän väliin laitettiin myös BBQ-kastiketta noiden Pulled Porkin sekä Coleslaw lisäksi.


TexMex Pulled Pork (6 annosta)

800g Porsaan kassleria
Keitinliemi
5dl Coca-Colaa
5dl vettä
1 lihaliemikuutio
1dl ketsuppia
3rkl taco-mausteseosta
Makuliemi
1 ½-2dl keitinlientä
1dl Coca -Colaa
2rkl ruokokidesokeria
2rkl soijakastiketta
1rkl taco-mausteseosta
1tl sambal oelek-chilitahnaa

Kiehauta keitinliemen ainekset. Lisää lihapala ja keitä 2h. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun. Kääri vielä folioon. Anna vetäytyä väh.20min tai jäähtyä kunnolla. Säästä osa keitinliemestä makulientä varten. Keitä makuliemen aineksia 5min. Grillaa lihan pintaan kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta liha leikuulaudalle ja revi kahden haarukan avulla riekaleiksi. Siirrä lihat lämpimän makuliemen joukkoon. Tarjoa esim. tortillojen tai pitaleipien ja kasvisten kanssa.


Tässä lihat valmiina tarjoiluun/syömiseen. Aikuiset vain söivät ja tykkäsivät, tosin ehkä ens kerralla jättäisin tuon chilitahnan pois (en niin tykkää "liian" mausteisista ruoista).


Coleslaw 
(ohje täältä, tein puolikkaana jonka ohje alla)

375g varhaiskaalia
1,5 porkkanaa
0,5 nippua kevätsipulia

Kastike
1dl kreikkalaista jogurttia
1tl valkoviinietikkaa
1tl sokeria
vajaa 0,5tl suolaa
0,5tl sinappia
mustapippuria myllystä

Raasta kaali ja kuoritut porkkanat karkealla terällä. Voit myös leikata kaalin veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit. Sekoita ainekset laakeassa kulhossa. Yhdistä kastikeainekset. Lisää salaattiin. Anna maustua väh. 4h.


Jälkiruoaksi tein kesän ekan mansikkakakun =) 3munan sokerikakku- pohja torttu-vuokaan. Koloon 2dl vispikermaa vatkattuna ja  maustettuna sokerilla sekä vaniljasokerilla. Päällä tuoreita mansikoita sekä valkosuklaa ja maitosuklaa raitoja.

3 kommenttia:

  1. Kesäkassiparisi tuuraaja täällä hei! Sain tietosi ja aloitan kovan urakan tehden sinulle unelmiesi kassin! =)

    VastaaPoista
  2. Heipä hei! Kassi yllätyksineen olisi valmis, mutta en nyt mene vannomaan onko se kenties unelmiesi kassi... Mutta tarkempaa pakettia odotellessa paljastan millä kaavalla sen tein: http://handmadehippu.blogspot.fi/2013/04/ompele-oma-bagisi.html

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos