keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

4 erilaista jäätelöä + jäätelöannos

Ensimmäinen loma viikko (joita yht. 2, koska vaihdan 4h työn kokopäiväiseksi, sisäinen siirto) ja oli pakko päästä tekemään erilaisia jäätelöitä. Yksi asia oli ohjeita etsiessä, että en halunnut munia käyttää.


Ensimmäisenä tein mansikkajäätelön tuoreista mansikoista

2,5dl kermaa, ½prk kondensoitua maitoa (ei karammelisoitua), 250g mansikoita, 2rkl sitruunamehua, 1rkl glugoosisiirappia

Soseuta mansikat ja lisää joukkoon sitruunamehu. Vaahdota kerma ja lisää sitten joukkoon kondensoitu maito ja sitten mansikkasose. Sekoita hyvin. Laita pakastimen kestävään astiaan n.1L-1,5L vetoiseen. Pakasta vähintään 4h, mieluiten yön yli.

Tästä tuli hyvää mutta aika kovaa joten voisi jopa miettiä glukoosisiirapin lisäystä vähän?


Passionjäätelö

2,5dl kermaa, ½ kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua), 5passionhedelmää, 2-3rkl sitruunamehua, 1rkl glukoosisiirappia

Kaavi passionhedelmistä sisältö pois ja soseuta hieman jotta kivet pienentyvät. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito. Lisää passionhedelmä, sitruunamehu ja glukoosisiirappi. Sekoita. Halutessasi lisää keltaista pastaväriä. Kaada 1-1,5L vetoiseen astiaan ja pakasta väh.4h tai mieluiten yön yli. Tämäkin tuli hieman kovaa. Ohje Kakkumonsterilta.


Vaniljajäätelöä

2,5dl kermaa, 1dl maitoa, 1dl maitojauhetta, 1dl tomusokeria, 1dl glukoosisiirappia, 3ml vaniljajauhetta

Sekoita maitoon maitojauhe. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää kaikki aineet kermavaahtoon ja sekoita voimakkaasti 30sek. Kaada 1-1,5L vetoiseen pakastusta kestävään astiaan. Pakasta väh.4h mutta mieluiten yön yli. Tämä oli pehmeää ja hyvää mutta pitää kokeilla jollain toisellakin ohjeella. Ohje täältä.


Suklaajäätelö

½prk kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua), 2rkl kaakaota (ei sokeroitua), 2,5dl suklaakermaa, 87,5g maitosuklaata, ½dl kuohukermaa

Sekoita kaakao kondensoituun maitoon. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Kuumenna kuohukerma ja sulata joukkoon suklaa (kuin ganachea tekisit). Sekoita kondensoitu maito-kaakaoseos vaahtoon ja sitten lopuksi ganache mutta älä ihan sekaisin. Kaada pakastuksen kestävään astiaan 1-1,5L. Pakasta väh.4h mutta mieluiten yön yli. Helpposti sai tästä pyöriteltyä palloja. Makeaa on ja suklaista mutta toisten jäätelöiden kanssa sopi hyvin. Yksinään ehkä liian öklöä =)
Ohje täältä.Siinä rasita kiinni ja auki, valmiina annosten tekoon =) Lapsille tein pienet annokset ja itselle oman isomman ;) 


Alla näkyy vähän vaniljajäätelöäSiinä annos jossa jäätelöiden lisäksi mikrovaahtiksi, suklaaapalloja, suklaakastiketta (joka kovettuu kylmän jäätelön päällä) sekä honeycomp palasia (ohje aikaisemmassa postauksessa). Nam! Parhaimmat jäätelöistä oli tuo mansikka- ja passionjäätelöt joita tuen varmasti tekemään uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos