keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Honeycomb eli "hunajakenno"

TV:ssä muutaman kerran eri ruoka-/leivonta-ohjelmissa nähnyt kun ovat tehneet honeycomb:ia ja kun jäätelö-ohjeita etsiskelin niin tuli mieleeni myös etsiä ohjetta honeucomb:iin.

Kokeilinkin jo yhden kerran mutta jäähdyttyään ei kovettunut niin että olisi saanut murrettua palasia joten ajattelin että en vain keittänyt tarpeeksi.


Reseptin aineiden suhteet otin täältä. Mutta pientä vihjettä keittelyyn löysin täältä (tosin en käyttänyt lämpömittaria).

Ohje:
325g sokeria
50g hunajaa
50g glukoosisiirappia
0,5dl vettä
15g ruokasoodaa

Mittaa kaikki muut aineet kattilaan paitsi sooda. Keitä suht isolla lämmöllä välillä sekoittaen (niin että heiluttelet kattilaa eli ei lusikalla yms.). Keitä kunnes seos alkaa saamaan karamellista väriä (vihje väriin löytyy täältä). Kaada sooda sekaan ja vispaa vähän aikaa ja sitten kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Anna jäähtyä n.30min. Murra levystä palasia.


Tässä juuri kaadettuna jäähtymään.


Tälläinen honeycomb on sisältä kun olet leikannut sitä tai murtanut =)


Palasia leivinpaperi välissä


Tarkempi kuva sisältä. Honeycombit olivat ihanan makuisia, tahmeita herkkuja joita voi käyttää jäätelön tai muun jälkiruoan koristeluun isompina tai pienempinä palasina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos