Leivontafoorumin lokakuun haasteena oli Maailman paras hampurilainen ja minä osallistuin tälläisellä!
Mmmm… Hampurilainen
Sämpylät 32kpl
2pss kuivahiivaa (tai 50g tuorehiivaa)
100g voita
5dl maitoa
1tl suolaa
2tl sokeria
n.1,3l vehnäjauhoja
voiteluun: 1 vatkattu muna
pinnalle: unikon-tai seesaminsiemeniä
Laita hiiva kulhoon. Sulata rasva, lisää maitoa ja lämmitä neste 42asteiseksi
(tuorehiivalle 37astetta eli kädenlämp.). Kaada maitoseosta hieman hiivan päälle
ja sekoita kunnes liuennut. Lisää loppu nesteestä, suola, sokeria ja suurin osa
jauhoista. Alusta taikina kunnes irtoaa kulhon reunoista. Ripottele pinnalle ohut
kerros jauhoja ja peitä taikina leivinliinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli
n.30-40min (itse laitoin lämmintä vettä tiskialtaaseen ja kulhon sinne, kohoaa nopeammin).
Alusta loput jauhot taikinaan kulhossa ja pöydällä. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä.
Nostele sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa saksilla viiltoja. Kohota
leivinliinalla peitettynä n. 30min. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle
siemeniä. Paista 250asteessa uunin keskiosassa n.8min.
Hampurilaispihvit:
1200g Naudanjauhelihaa
1dl korppujauhoja
1dl vettä
1dl ruokakermaa
4tl aromisuolaa
1tl suolaa
2tl lihaliemijauhetta
1tl paprikajauhetta
ripaus currya
rouhittua mustapippuria
1 muna
1,5 sipulia
Feta paloja
Hienonna sipuli. Laita kulhoon korppujauhot ja nesteet.
Sekoita ja anna turvota. Lisää muna sekä mausteet. Sekoita ja maista, että on
liian suolaista. Lisää sipuli ja sekoita ja sitten viimeiseksi liha ja sekoita
kunnolla. Muotoile pihveiksi leivinpaperin päälle pellille. Painele
haluamallesi määrälle pihvejä fetapaloja. Paista uunissa 225asteessa n.15min.
Hampurilaisen täytteitä:
Aurinkokuivattu tomaatti Créme Bonjour:ia
Salaattia + suihkaus basilika öljyä
Ohuita tomaatti siivuja
Ohuita kurkku siivuja
Ohuita punasipuli siivuja + suihkaus basilika öljyä
Taco-kastiketta
Lämmitä sämpylöitä ja halkaise. Levitä pohjalle bonjour,
päälle salaatti joka maustettu basilika öljyllä sekä pari siivua tomaattia.
Lisää pihvi. Laita pivin päälle pari kurkkua ja basilika öljyllä maustettuja
punasipulin siivuja. Levitä kanteen taco-kastiketta ja laita päälle. Nauti!
Oli mielestäni erilaista, raikasta ja herkullista! Tuo
basilika suihkeöljy antoi ihanaa erilaista makua, kuten bonjour. Ja hieman
tulisuutta taco-kastike. Näitä tuli syötyä kaksi ja tuli aika täyteen maha :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos