torstai 19. kesäkuuta 2014

Kuningatarneliöt

Uusimmassa Maku-lehdessä oli tämä ohje ja teki mieli leipoa niin näitä tein (viikko sitten la)


Kuningatarneliöt

200g voita
3 munaa
2½dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g valkosuklaata
1dl kevytmaitoa
250g (n.5dl) vadelmia (itse laitoin pakastettuja)
250g (n.5dl) mustikoita (itse laitoin pakastettuja)
Pinnalle
100g valkosuklaata
50g (n1dl) mustikoita (en laittanut kun ei ollut tuoreita)
50g (n.1dl) vadelmia (en laittanut kun ei ollut tuoreita)

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Rouhi valkosuklaa. Sekoita taikinaan voisula, valkosuklaa ja maito. Kääntele taikinaan puolet marjoista (mustikoita ja vadelmia yht. 5dl). Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele päälle loput marjat ( mustikoita ja vadelmia yht..5dl). Paista 200asteessa uunin keskitasolla n.25min. Jäähdytä. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Viiruta jäähtnyt piirakka suklaalla ja ripottele pinnalle marjoja. Anna jähmettya. Leikkaa pieniksi ruuduiksi.


Nämä olivät kyllä tosi hyviä. Tuo valkosuklaa sopi näihin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos