Sain SLY28 kierroksella ihanan teeman mukaisen paketin ja myöhemmin emon välityksellä ohjeita ja kirjeen sähköpostiini.
Tein torstaina mansikkahilloa ja paketista käytin hillo-marmeladisokeria, vaniljasokeria, hillopurkin sekä liitutauluetikettejä. Sain ohjeen vaniljaiseen mansikkahilloon mutta tein sen hillo-marmeladisokeri paketin mukaan.
(oikean puoleinen paketin hillopurkki)
Vaniljainen mansikkahillo
1kg mansikoita (käytin pakasteesta viime vuotisia)
1prk hillo.marmeladisokeria
1tl vaniljasokeria
+ ripaus vaniljajauhetta
Hieman sulaneet mansikat ja sokerit + vaniljajauhe laita kattilaan ja keitä n.5min. Kuori vaahto, soseuta ja jaa kuumiin lasipurkkeihin. Kansi päälle ja anna jäähtyä.
Eilen halusin sitten kokeilla tuota hilloa johonkin =) Idea kääretortun täytteeseen syntyi.
(kuvassa valmis kääris ja hillopurkki josta käytin hilloa täytteeseen)
Mansikkakääris
Kuviotaikina
1 valkuainen
40g vehnäjauhoja
30g sokeria
30g huoneenlämpöistä voita
pastavärejä (lehden vihreää ja punaista)
Laita uuni kuumenemaan 250asteeseen. Peitä pelti leivinpaperilla. Sekoita taikina tasaiseksi niin ettei kokkareita jää. Laita vähän taikinaa toiseen kuppiin ja sekoita siihen vähän vihreää pastaväriä. Laita taikat pusseihin ja leikkaa niistä kulmat pois. Pursuta leivinpaperin päälle "sydän" kuviot punaisella ja sitten vihreällä mansikoiden kannat. Laita pelti pakastimeen n.10min. Tee sillä välin kääris taikina.
Kääristaikina
3 munaa
1,5 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1rkl kylmää vettä
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Lisää kylmä vesi ja nostele nuolijalla tasaiseksi. Ota pelti pois pakkasesta ja levitä taikina varovasti kuvioiden päälle. Paista uunin keskiosassa n.5min. Kumoa pohja leivinpaperille ja ota varovasti leivinpaperi pois ja käännä toisen leivinpaperin kanssa niin että kuvio jää pöytää vasten. Jäähdytä.
(kuvio paistettuna)
Täyte
2-3dl vispikermaa
ripaus vaniljajauhetta
n.1,5-2dl vanilja-mansikkahilloa
Vaahdota kerma vaniljajauheen kanssa suht kovaksi. Lisää hilloa makusi mukaan ja vatkaa sekaan. Jaa täyte käärispohjalle ja levitä. Kääri ja koristele kermavaahdolla tai täytteen jämällä.
Nam herkuttele! Täytettä olisi voinut laittaa enemmän sisään, olin liian varovainen ja täytettä jäi pinnalle ja tarvittaessa annoksen koristeluun vielä =)
Kiva tuo kuviointi, mutta eihän tuota raaski syödäkkään. =)
VastaaPoistaSamaa mietin kuin Minttu, että näyttää niin hienolta, että varmaan vain ihailisin kääretorttua koko päivän.
VastaaPoista