tiistai 6. tammikuuta 2015

Ruisnäkkileipä siemenillä

Eilen Fb:ssä Iloleipuri julkaisi tämän ohjeen ja heti alkoi tekeen mieli kokeilla, koska olin miettinyt mitä leipoisin. Tänään noita sitten kokeilin.


Teen kera, "väärinpäin" käännettynä ja floraa päällä.

Ruisnäkkileipä siemenillä (vehnätön, hiivaton)
2 dl ruisjauhoja
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
0,5tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl kiehuvaa vettä
pinnalle: sormisuolaa ja unikonsiemeniä

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina leivinpaperille ja muotoile pyöreitä leipiä. Ripottele pinnalle reilusti sormisuolaa ja siemeniä. Tee keskelle reikä (ikäänkuin reikäleipä). Paista ruisnäkkileipä 150 asteessa 1h–1,5h, kunnes leipä on kovettunut ja rapea. Jäähdytä ritilällä. Säilytä metallirasiassa, jotta rapeus säilyy.

Tässä juuri tulleet uunista. Itse pidin 1h ja koska seesaminsiemenet eivät ihan minulla riittäneet laitoin loput pellavansiemeniä. 


Pinnalta


"Pohja"

Huomenna (ke7.1) alkaa taas "normaali" arki ja työt pitkän sairasloman jälkeen. Käsi voi suht hyvin, voimia pitää vielä harjoittaa ja käsi kipeytyy välillä kun paljon tekee asioita mutta kyllä pikku hiljaa pystyy enemmän ja enemmän tekemään. Painavia asioita ei pysty pitkään pitämään kädessä (voimat loppuu), kovan leivän leikkaaminen on hankalaa kun käteen alkaa sattumaan ja voimat myös loppumaan :/  Mutta silti positiivisella mielellä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos