lauantai 28. helmikuuta 2015

Hiihtoloman reseptejä

Tämä viikko on minulla ja lapsilla ollut hiihtolomaa ja leiponut olen... Viime viikonloppuna tein 2 isoa tiikerikakkua mummolleni (vaaleat raidat värjäsin toisessa 2 eri punaisen sävyllä ja toisessa sinisen sävyillä), näistä ei kuvia koska menivät pakkaseen ja paistopinta ei värejä näytä.

Leivoin viikolla mm. suklaapullia (nutellalla täytetty kuten korvapuusti mutta viinerivuoassa paistettu ja hasselpähkinärouhetta päällä), kinkku-juustosarvia, mini suklaamuffinsseja porukoille vierasvaraksi. Reseptejä en laita sillä löytyvät jo blogista. Juustokakkua ja muffinsseja herkuteltiin torstaina kun tuli vieraita.


Kinuski-Vadelma juustokakku (pieni vuoka á 17cm)

1 pötkö Domino-keksejä
65g sulatettua voita

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
1dl tomusokeria
300g pakastevadelmia
tilkka vettä
4 liivatetta (oli tarvinnut ainakin 5)

Kiille:
1prk kondensoitua maitoa (valmiiksi kinuskiksi keittettyä
2 liivatetta
4rkl vettä

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Laita irtokakkupohja vuoan pohjalle (jossa leivinpaperi pohjalla ja reunakalvo reunoilla). Laita kylmään. Sulata vadelmia vähän ja soseuta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri vadelmasoseeseen. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet sinne. Kaada liivateseos tuorejuusto-seokseen kokoajan vatkaten. Lisää kermavaahto varovasti nostellen. Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään 2-4h , ennen kiilteen tekoa.
Laita liivatteet likoamaan 5min. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada kinuski kulhoon ja sekoita liivate seos joukkoon kunnes tasainen. Kaada kakun päälle ja hyydytä väh.4h mutta mielellään yön yli.

Koristele. 

Kakku oli tosi hyvää paitsi vadelmatäyte liian pehmeää (ei ole ikinä ollut näin pehmeää että kun reunakalvon otin pois jäi täytettä siihen ja reunasta ei tullut siisti ja kakun leikkaaminen oli hankalaa. Ens kerralla laitan 1-2 liivatetta lisää).


Rocky Road-muffinssit (20kpl)

180g voita
3dl sokeria
4-5 munaa (riippuu koosta)
225g maitosuklaata
3 3/4dl vehnäjauhoja
2 1/4tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria

Kuorrutus: 
100g pieniä vaahtokarkkeja
75-100g tummaa suklaata

Sulata suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.  Lisää sulatettu (ja jäähdytetty) suklaa. Sekoita tasaiseksi. Jaa muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n.25min. Rouhi kuorrutuksen suklaa pieneksi. Levitä muffinssien päälle ensin vaahtokarkit ja sitten suklaarouhe. Paista vielä n.5min kunnes suklaa ja vaahtokarkit hieman sulavat.

Ohje SLY-ringistä minttu tehnyt. Hyviä mutta tuoreena syötävä ;)


Tänään syötiin itse tehtyä kebabia jasmin riisin, ranskalaisten (itse paistoin öljyssä), itse tehdyn tomaattikastikkeen ja vs-jogurttikastikkeen kanssa (tai lapset enimmäkseen söivät ilman kastikkeita ja vain ranskalaisilla :D ), pinnalle vielä ripottelin minulle ja miehelle vähän cayennepippruia tuomaan tulisuutta. Naapurin rouva oli tehnyt tätä n.2vko:a sitten ja halusin itsekkin kokeilla. Oli niin hyvää että tulee tehtyä uudestaankin, lapsetkin tykkäsivät hirveesti.
Tein ohjeen tuplana.




Itse tehty Kebab (ohje täältä)

800g naudan jauhelihaa
30g aromisuolaa
1rkl mustapippuria (en laittanut pippuria näin paljoa)

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet ja vaivaa sähkövatkaimella 10-20 minuuttia (mieluiten n.13min). Muotoile murekkeesta pötkö folion päälle, kääri tiukaksi rullaksi. Anna maustua jääkaapissa. Pistele haarukalla pötkön pohjaan reikiä, jotta rasva pääsee valumaan pois. Aseta mureke ritilän päälle ja vuoka alle niin että rasva valuu vuokaan. Paista noin vajaassa 100 asteessa noin 3,5 tuntia. Anna vetäytyä ja leikkaa viipaleiksi.


Ilman kastiketta

Kebab-kastike

50g voita/4rkl öljyä
2dl tomaatti pyrettä
3dl vettä
2-3tl sinappia
2tl sokeria
1tl rouhittua mustapippuria
(Cayennepippuria)

Sulata kattilassa voi tai kuumenna öljy. Lisää muut aineet ja vispaa tasaiseksi. Keitä n.5min ei haittaa vaikka pitempään. Tarkista maku ja lisää jos tarvetta jotain. Cayennepippria voi sitten kebab annoksen päälle ripotella tuomaan tulisuutta mauan mukaan :P Ohje entisiltä pomoiltani ja lupa reseptin julkaisemiseen pyydetty.


Ilman vs-kastiketta

Vs-jogurttikastike

1-2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
n.2dl Turkkilaista jogurttia
½-1 tl suolaa
½-1tl sokeria
1-2tl kuivattua minttua
vettä ohennukseen

Kuori ja murskaa valkosipulit ja lisää öljy, sekoittele. Lisää muut aineet ja anna maustua jääkaapissa 2-3h.

3 kommenttia:

  1. Mekin tehtiin muutava viikko sitten itse kebabia. Oli hyvää, tosin itse, ku en niin rasvaista ole pahemmin syönyt.. Minulla meni maha ihan sekaisin XD. Vietettiin leffailta kera pikkuveljeni.

    Herkullisen näköisiä leivonnaisia.

    VastaaPoista
  2. Voi ei, näitä sun postauksia ei pitäisi lukea nälkäisenä :D
    Ihania herkkuja ja kakku on todella kaunis <3

    VastaaPoista
  3. Ihania herkkuja. Noi eriväriset tiikerikakut kuulostaa hauskoilta :D tuo juustokakkukin on tosi nätti :)

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos