Sain tammikuun SLY37 paketista Suolaiset Mukiherkku-kirjan ja olihan sitä pakko kokeilla kunhan kauppaan pääsi. Tänään olen ollut sairaslomalla (eilen auto meni lunastus kuntoon, liukas keli lähti "viemään" autoa töistä palatessa), mutta aamu meni töissä käydessä, romuttuneesta autosta hakiessa tavarat pois, vakuutusyhtiössä käydessä ja kaupassa. Selkäkipujen takia sairaslomalla.
Ekana kokeilin...
Mukin olisi oltava reilu 3dl (muumi muki oli hieman pieni).
Vuohenjuustoherkku & kirsikkatomaatteja (1 mukillinen)
1 muna
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
3rkl oliiviöljyä
1rkl créme fraîchea
6 tasaista ruokalusikallista vehnäjauhoja
2/3 tl leivinjauhetta
2 rkl pilkottua pehmeää vuohenjuustoa
2 hienonnettua kirsikkatomaattia (mulla miniluumutomaattia)
1 pala aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
½ tasaista teelusikallista kuivattua timjamia
Vatkaa yhteen mukissa haarukalla järjestyksessä kananmuna, suola, pippuri, oliiviöljy, créme fraîche, jauhot, leivinjauhe, vuohenjuusto, kirsikkatomaatti, aurinkokuivattu tomaatti ja timjami.
Ripottele pinnalle koristeeksi hieman lisää timjamia ja aurinkokuivattua tomaatin palasia. Kypsennä mikrossa 1min 20sek (800W). Ripottele kypsennyksen jälkeen vuohenjuustoa vielä mukin pinnalle.
Nauti heti!
Ihan hyvää mutta suolaisuutta kaipasi enemmän!
Parmesaanimukiherkku, rukolaa & oliiviöljyä (1 mukillinen)
1 muna
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
3rkl oliiviöljyä
1 tasainen rkl créme fraîchea
5 tasaista rkl vehnäjauhoja
2/3 tl leivinjauhetta
1 kukkurainen rkl raastettua parmesaania
2kukkuraista rkl hienonnettua rucolaa
Vatkaa yhteen mukissa haarukalla järjestyksessä muna, suola, pippuri, oliiviöljy, créme fraîche, jauhot, leivinjauhe, parmesaani ja rucola. Kypsennä mikrossa 1min 20sek (800W).
Lisää pinnalle rucolaa ja parmesaanilastuja.
Nauti heti!
Tämä oli hieman parempaa mutta olisi voinut lisätä vielä lisää parmesaania.
Inspiraation sain kokeiluun vielä makeasta versiosta, johon etsin netistä reseptejä, yksi epäonnistui, mutta ohje täältä tuli hyvää ja suklaaöverit myös :D
Mutakakku mikrossa 2:lle
1 muna
4rkl sokeria
3rkl rypsiöljyä
3rkl maitoa (käytin paketista kookosmaitoa)
3rkl tummaa kaakaojauhetta
4rkl jauhoja
0,5dl Nutellaa
Sekoita muna ja sokeri, lisää nesteet. Yhdistä kuivien aineiden kanssa. Lisää lipuksi joukkoon Nutella ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada taikinaa 3dl mukeihin 3/4 täyteen. Kypsennä mikrossa 1min ja tarvittaessa lisää 30sek-1min. Pinnalta näyttää kostealta mutta sisältä ei ole joten kokeile tikulla. Tarjoile vaikka jäätelön kera (itsellä ei tähän hätään ollut mutta maistui silti hyvälle :P )
Voihan nam! Tuota mutakakkua pitää kyllä testata!
VastaaPoista