sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pannaria

Pannaria en ollut tehnyt pitkään aikaan ja nyt oli vain "pakko" :D tein reilu viikko sitten pannaria ja muistin ottaa kuviakin =)


Tämä pannari on tehty kuin äitini tekisi sen ja silloin siihen tulee "kuplia" paistaessa ja reunat ovat ihanan suolaisen makeita =)

Pannaritaikina:
2-3 munaa
1L maitoa
0,5dl sokeria
1tl suolaa
vehnäjauhoja
tilkka öljyä
1tl vaniljasokeria

50g voita

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää sokerit ja suola, vatkaa vähän aikaa (vatkaus "tekee" kuplat). Lisää maito ja öljy. Vatkaa. Lisää jauhoja kokoajan vatkaten niin että taikina on paksuhkoa mutta kuitenkin ei liikaa ettei tule mitään "pullataikinaa" (jos liian löysää taikina ei kypsy nopeasti ja "kuplia" ei synny). Anna turvota n.30min. Kuumenna uuni 200asteeseen. Laita voi uunipellille missä reunat. Laita pelti uuniin ja anna voin sulaa. Kaada taikina pellille ja paista n.30min.


Tarjoilin hieman lämpimiä pannarin paloja oma tekemän mansikka-vadelmahillon kera sekä kermavaahdon :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos