Tässä pari viikkoa ollut hirvee pastan himo ja tullut kokeiltua valmiskastiketta ja viime viikolla tein myös nopean tomaattikastikkeen kanapihveille ja pastalle (kuva unohtui).
Laita pasta vesi kiehumaan ja keitä pasta samalla kun teet kastiketta ja paistat pekonia.
Sienikastike:
½-1dl Suppilovahveroita liotettuna (oli kuivatettuja jotka liotin)
n.½ sipuli hienonettuna
25g voita
loraus ruokaöljyä
2rkl vehnäjauhoja
ehkä n.3-4dl vettä
1 knorr kasvisliemikuutio
1/4 knorr lihaliemikuutiota
n.1dl ruokakermaa
Liuota kuivattuja sieniä kylmässä vedessä n.10min. Hienonna sipuli ja sienet. Laita kattilaan öljy ja voi, kuumenna ja lisää sipuli sekä sienet. Kuullota. Lisää jauhot ja sekoita, anna hieman kypsyä. Lisää kylmää vettä pikku hiljaa koko ajan sekoittaen ja välillä anna kastikkeen paksuuntua kunnes lisäät vettä. Kuumenna. Lisää liemikuutiot, kerma. Sekoittele ja maista. Lisää tarvittaessa vettä, kermaa tai mausteita.
1pkt amerikan pekonisiivuja
Leikkaa kuutioiksi, kuumenna pannu ja paista rapeiksi. Laita talouspaperin päälle pekoni palat jotta ylimääräinen rasva lähtee niistä pois.
Laita pasta lautaselle, lisää kastiketta ja pinnalle rapeata pekonia. Halutessasi ripottele annoksen päälle parmesaani-raastetta (sopi todella hyvin :P ) sekä jos haluat persiljasilppua (ei itsellä ollut muuten olisin laittanut).
Oli kyllä niin hyvää :P