tiistai 17. joulukuuta 2013

Keksipurkkeja lahjaksi

Olen niin usein nähnyt blogeissa tehtävän joulun aikaan keksipurkkeja lahjaksi joten nyt sitten tein itsekkin =)
Ohje pullahiireltä täältä.
 joulukalenteri%2C%20joululahjoja%2C%20sl
Itse laitoin puolet suklaasta talous suklaa-rouhetta ja puolet mini smarties-karkkeja 2 isompaan purkkiin (7,5dl) ja lisäksi kananmunan =) Sitten 2 pienempään purkkiin (5dl) laitoin toiseen osan wiener crush ja osan talous suklaa-rouhetta ja toiseen purkkiin marianne crushia.
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl ruokosokeria
reilu 1 dl suklaahippuja/-rouhetta
Mittaa ainekset listan järjestyksessä noin 5 1/2 dl vetoiseen purkkiin. Lisää suklaarouhetta tai - hippuja niin paljon, että purkki täyttyy. 
Voit valita erilaisia suklaakarkkeja tuon suklaarouheen/hippujen tilalle. Määrääkin voi säännöstellä purkin koon mukaan. Sattumia tulee sitten hieman suuremmassa purkissa enemmän. Kuitenkin kannattaa pysytellä enintään 2 dl suklaata. 
Ohje:
120 g voita
1 kananmuna
Notkista huoneenlämpöinen voi ja vatkaa joukkoon voimakkaasti kananmuna. Lisää kaikki purkin ainekset voi-munaseoksen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Pyörittele keksimassa palloiksi ja paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Keksit saavat  jäädä paiston jälkeen vielä pehmeiksi keskeltä.
joulukalenteri%2C%20joululahjoja%2C%20sl
Tässä iso purkki jossa muna ja käsin kirjoitettu ohje, lisäksi annan joulukortin. Nämä isot menee isompien lasten opettajille.
joulukalenteri%2C%20joululahjoja%2C%20sljoulukalenteri%2C%20joululahjoja%2C%20sl
Tässä pienistä kuvat =)

1 kommentti:

  1. Ihania!
    Itse mietin näitä purnukoita kerho-opeille, mutta teinkin Banaanikakkuja :P. Joita tulee tehtyä myös parille ystävälle ja sitten lähimmille sukulaisille. Yhteensä 8kpl XD. Tylsää ehkä, mutta en muuta keksi :).
    Tänäänkin leiponut kaksi banaanikakkua ja eilen siis yhden. Enää 5 jäljellä :D.

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos