maanantai 23. joulukuuta 2013

Kermalikööri tryffelinapit

joulukalentteri%2C%20joululeivontaa%2001
Pullahiiren joulukalenterissa oli viime viikolla herkullinen resepti ja helppo tryffeleille ja eilen illalla sitten tein näitä kun lapset nukkuin ja voi että kun ovat hyviä (kaakaojauheen kun jättäis pois tosta päältä niin ois vielä parempia ;)
Pursotetut likööriset tryffelinapit
 
1/2 dl kermalikööriä (itse laitoin baileys-kermalikööriä)
1 dl kermaa
400 g maitosuklaata
(kaakaojauhe)
 
Kuumenna likööri kiehuvaksi ja keitä hetki. Lisää joukkoon kerma ja kuumenna seos vielä lähes kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa(rouhin suklaan pieneksi). Sekoittele, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Nosta massa pursotuspussiin ja pursottele pyöreällä pallotyllalla sopivankokoisia tryffeleitä leivinpaperin päälle. Leivinpaperin päälle kannattaa ensin sihdata kaakakojauhetta, niin tryffeleitä ei tarvitse irroitella veitsen kanssa leivinpaperista irti. Nosta tryffelit jääkaappiin jähmettymään. Ripottele lopuksi kaakaojauhetta makeisten päälle. Herkuttele!
 
Ens kerralla vois pursuttaa vaikka suoraan konvehti (paperisiin) vuokiin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos