tiistai 23. joulukuuta 2014

Saaristolaisleipä

Tein 2 satsia leipiä eilen ma 22.12. (toiset aamulla ja toiset illalla) ja yksi jäi itselle ja muut lahjoiksi (mm. porukoille, siskolle, veljelle, mummolle ja porukoiden naapurille). Yhtä jo maistoin illalla iltapalaksi 3viipaletta ja voi että kun oli hyvää :P Ohje alun perin DanSukkerin sivuilta.

Saaristolaisleipä

3 kpl

Ainekset 

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia tai Leipäsiirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnä- tai ruisleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
siirappivettä ( 3rkl vettä, 1rkl siirappia)
(1 osa siirappia, 3 osaa vettä)

Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva ja muut ainekset. Anna taikinan nousta 1½ tuntia.
Jaa taikina kolmeen litran kartonkivuokaan. Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 2 tuntia. Valele siirappivedellä, kun leivät ovat kypsyneet noin 1½ tuntia.

Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
Anna leipien tekeytyä viileässä pari–kolme päivää, niin ne ovat parhaimmillaan.
Vinkki!
Anna leipä lahjaksi kartongista valmistetussa leipävuoassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos