Sain joulukuun sly-paketista reseptin ja halusin kokeilla juuri tätä. Käytin paketin glukoosisiirappia ja minimuffinssivuokia.
Suklaa-minttutoffeet
noin 35 kpl
Ainekset
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kuohukermaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
8 After Eight -makeista
½ tl (2 ½ ml) väkiviinaetikkaa
Sekoita sokeri, siirapit, kerma ja kaakaojauhe paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen keskikovalla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää suklaamakeiset ja etikka, sekoita ja keitä vielä 5 minuuttia sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 120–125 °C tai tee pallokoe (kts. ohje alla). Tarvittaessa jatka hetki keittämistä. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun tai kevyesti öljyttyyn vuokaan (noin 15 x 20 cm). Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.
Uusi koje ekaa kertaa käytössä (digitaalinen paistomittari), olisi voinut keittää vielä tuohon 125asteeseen jotta toffee olisi ollut kovempaa, nyt jouduin "kovettamaan" vähän jääkaapissa ennen leikkausta. Maku on hyvä eikä edes liian makea :P NAM! Nyt etsimään lisää toffee-ohjeita, dansukkerilta löytyy mistä alunperin tämäkin ohje =)
Puolet leikatuista paloista laitoin näin muffissivuokiin (2palaa yhteen).
Minttu ja suklaa! Voiko olla parempa :) ?
VastaaPoistaEi :D
VastaaPoista