lauantai 23. toukokuuta 2015

Pähkinä-toffeepiiras eli Snickers-piirakka

Sain alkuviikosta SLY31 kierroksen paketin ja siinä Herkku Leivonta-lehden josta pongasin tämän reseptin


Pähkinä-Toffeepiiras 10-12 annosta

Pohja:
1pkt (210g) Drops brownie-täytekeksejä
1/4 dl maitoa
1 rkl voita

Täyte:
2½ dl sokeria
2/3 dl vettä
1 dl kuohukermaa
70g voita
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl suolapähkinöitä

Kuorrutus:
40g tummaa suklaata
40g maitosuklaata
55g voita
1tl glukoosisiirappia

Koristelu:
suolapähkinöitä
sormisuolaa

Pohja:
Hienonna keksit täytteineen. Sulata voi ja lisää se maidon kanssa keksimuruun. Sekoita sekaisin. Leikkaa halkaisijaltaan 20cm (itse käytin 17cm kun ei 20cm ollut) irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille n.2cmverran. Nosta kylmään jähmettymään.

Täyte:
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä sekoittamatta, kunnes sokeri sulanut. Nosta lämpöä ja kuumenna, kunnes sokeri on päähtunut kullanruskeaksi. VARO, ettei sokeri pala. Ota kattila liedeltä ja lisää kerma. Seos kuohuu tässä vaiheessa. Sekoittele tasaiseksi ja lisää voi. Nosta kattila takaisin liedelle miedolle lämmölle ja keitä 3-5min. Lisää vaniljasokeri ja pähkinät. Kaada täyte pohjalle ja levitä tasaiseksi. Nosta takaisin kylmään jähmettymään.

Kuorrutus:
Mittaa kaikki ainekset mikron kestävään kulhoon ja sulata varovasti välillä sekoittaen (itsellä kesti yht. 45sek). Kaada kuorrute täytteen päälle ja levitä siten, että täyte jää piiloon. Nosta kylmään jähmettymään.

Koristelu:
Rouhi pieni määrä suolapähkinöitä ja ripottele piiraan pinnalle. Ripottele myös pieni määrä sormisuolaa pinnalle. Voit tarjota piiraan joko jääkaappikylmänä tai nostaa sen ajoissa huoneenlämpöön.


Piirakka maistui ihan snickersille mutta tuo pala jota otin oli ehkä hieman iso joten sokeri "överit" tuli kerralla :D Suosittelen tekemään mutta ottamaan vain ohuen palan kerralla =)

4 kommenttia:

  1. Ihana…makea !
    Terkuin SLY31 -n-h-e
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. ojjoi...mielenkiintoa tuo tämä tumma pohja...kivanvärinen!

    VastaaPoista
  3. slurps :P
    Kaloripommi varmasti, mutta kerran vain täällä eletään. Itse tänään söin ison palan banoffeeta.

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos