sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Jäädytetty Jogurtti lämpimällä raparperilla sekä Raparperimehua

Sain SLY35 kesäkuun paketista tämän reseptin ja koska raparperi päässyt vain kasvamaan niin halusin jotain helppoa siitä tehdä.


Jäädytetty Jogurtti Lämpimällä raparperilla

Jogurtti Jäädyke:
300g maustamatonta jogurttia 
(tein turkkilaisesta vaikka ohjeessa oli suluissa kreikkalainen, ja tein 500g, joten lisäsin kaikkia aineita)
100g tomusokeria  (laitoin n.160g)
1tl vaniljasokeria (laitoin vajaa 2tl)
0,5 rkl sitruunamehua (laitoin 1rkl)
1dl kermaa (laitoin 2dl)

Raparperihilloke:
300g pilkottua raparperia 
2rkl vaaleaa siirappia

Sekoita jogurtti, tomusokeri, vaniljasokeri, kerma ja sitruunamehu vispilällä tasaiseksi teräsastiassa. Peitä kevyesti ja laita pakkaseen n.4h, mutta sekoittele välillä 3-4 kertaa.

Pese, kuori ja pilko raparperit 2cm palasiksi. Laita juoksevaa siirappia paistinpannulle, lisää raparperipalat ja lämmitä miedolla lämmöllä n.3min, palasia hieman liikutellen. Kun raparperit pehmenee ja läsähtää, hilloke on valmista -  tarkista makeus.

Annostele jäädyke ja kaada lämmintä tai kylmää hilloketta mukaan.

Kiitos parilleni reseptistä, tuota jäädykettä voisi tehdä uudestaankin (vähemmällä sokerilla vain) ja vaikka paistettujen omenien kanssa (pannulla tehtynä). Työkaveri tuli maistelemaan minun kanssa tätä ja oli hyvää.


Löysin Wiivuskan blogista kesäisiä juoma reseptejä joita sitten kokeilin eilen illalla. Tänään pääsi viimein maistelemaankin. Jäätee eivät oikein olleet minun makuun näistä kokeiluista :/ 
Mutta raparperimehu oli, tosin laimensin sitä vähän sitruuna-lime kivennäisvedellä ja tykkäsin joten resepti pitää laittaa ylös. Raparperi puska aika pieni jo juoman teosta sekä raparperihillokkeen teosta. 

Ja niin kauniin väristä juomasta tuli <3

Raparperimehu

2L raparperia
1L vettä
2dl sokeria
tuoretta minttua (laitoin ehkä kourallisen)

Laita kattilaan pilkotut (5cm pitkiä, eli isohkoja) ja pesty raparperi, sokeri, vesi ja minttu. 
Keitä n.puoli tuntia. 
Hämmennä aluksi ettei seos ota pohjaan kiinni.
Siivilöi seos, jäähdytä ja nauti tuoreen mintunlehvän kera.

2 kommenttia:

  1. Raparperia tekee nyt mieli, odotettava aamua. Kiva kun kokeilit myös kierroksen slykaverin saamaa reseptiä!
    Terkuin n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Raparperimehu kuulostas nyt niin hyvältä. Kylmänä on täydellinen kesäjuoma.

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos