torstai 11. elokuuta 2016

SLY36 Kasvistäytteinen patonki, mustikka-salmiakkihillo Pannukakun kera

Sain SLY36  kierroksen elokuun paketista monta reseptiä ja toista kokeilin jo tänään :D


Kasvistäytteiset Patongit

Taikina:
3dl kädenlämpöistä vettä
25g hiivaa
1tl suolaa
1dl kaurahiutaleita
0,5dl öljyä
6-7dl vehnäjauhoja


Täyte:
pala purjoa
pala kesäkurpitsaa
pala kaalia
1 porkkana
timjamia
suolaa maun mukaan

Liuota hiiva veteen, lisää suola, kaurahiutaleet ja öljy. Alusta sekaan vehnäjauhot vähitellen. Anna taikinan kohota hyvin. Tee tällä välin täyte. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi ja kuullota hetki pannulla ja mausta. Anna täytteen vähän jäähtyä. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täytettä taikinalevyille ja kääri levyt rulliksi. Anna patonkien kohota peitettyinä. viillä terävällä veitsellä muutamia viiltoja patonkien pintaan. Paista patonkeja 225asteessa n.20min.


Hyvää tuli mutta sopisi parhaiten kasvissosekeiton kanssa tai jonkun keiton =)


Tälläisen kuva kollaasin laitoin instagramiin.


Lisäksi tänään tein iltapalaksi pannukakkua jotta pääsin maistamaan mustikka-salmiakkihilloa.
NAM hyvää juuri näin kermavaahdon ja pannarin kanssa, tosin voisin vielä laittaa lisää turkinpippuricrushia tuohon ;D ja kuvassa liikaa hilloa yhdelle pannukakun palalla :D ups :D

Kiitos parilleni resepteistä!



6 kommenttia:

  1. Nam! Molemmat kuullostaa hyvältä! :p

    VastaaPoista
  2. Oi! Kyllä maistuisi minullekin.

    T.sly11

    VastaaPoista
  3. Mustikka-salmiakkihillo kuulostaa mielenkiintoiselta.. Ja patonki näyttää tosi herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää niin herkulliselta! Ottaisin mieluusti etenkin nuo pannukakut ja hillon tänne maksettavaksi!

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos