Pitkään on pitänyt leipoa porkkanakakkua ja tällä viikolla sain SLY-paketista ohjeen ja nyt sitten tuli "pakottava" tarve sitä leipoa =) Oma käsi kun ei ole ihan kunnossa niin leipuri apurina toimi vanhin tyttäreni Sara joka on uudella nSly kierroksella mukana =) Ohje alun perin kinuskikissan.
Porkkanakakku
4dl porkkanaraastetta
2 appelsiinin kuoriraaste
200g voita
3dl fariinisokeria
3 munaa
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
2tl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan välissä sekoittaen. Lisää puolet jauhoista. Lisää porkkanaraaste ja appelsiinin kuoriraaste ja sekoita. Lisää loput jauhot. Kaada taikina voideltuun 24cm vuokaan (itse käytin 23cm). Paista 200asteessa n.30min. Anna jäähtyä.
Kuorrute:
300g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tuorepuristettua appelsiini mehua (puristin 2 mehut ja join loput, oli ihanan makeaa mehua)
150g valkosuklaata
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää appelsiinimehu ja sekoita. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää tuorejuustoon, sekoita. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele hasselpähkinärouheella.
Nautin palasen mansikkamuffinssi-teen (vihreää teetä, jota en yleensä juo mutta tämä on hyvää) kanssa. NAM! Hyvää oli, kiitos Maria ohjeesta!
Lähempi kuva leikatusta palasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos