lauantai 1. marraskuuta 2014

Joulun odotusta ja sairaslomaa...

Edit: 5.11.

Syyskuun alussa rasitin töissä oikeaa (olen oikea kätinen) kättäni niin paljon että olin melkein 3vko:a sairaslomalla. Toisella viikolla minulla todettiin lievä rannekanavanoireyhtymä (sormet puutui, kämmeneen sattui ja ranteeseen välillä kipu heijastui) ja sain halvan rannetuen yökäyttöön. Kolmannella viikolla kävin fysioterapiassa ja siellä suositeltiin töihin hankkimaan rannetuki (ensin minulla oli lainassa ja sitten hankin oman). Töihin palatessa yritin tehdä kevyimpiä töitä mutta aina kun painoa tuli kädelle/käsi rasittui ja tuli kipeäksi. Lääkärille soitin ja hän kirjoitti minulle kevennetyn työn-lapun. Kevennetty työ auttoi ja käsi voi hyvin kunnes taas jostain painavasta rasittui. 
13-19.10 viikon olin syyslomalle/kesälomalla jonka jälkeen piti alkaa 3vko:n iltavuoro (joka kevyin vuoro muuten mutta tiskiä joutuu yksin tekeen ja sitä oli suositeltu vältettävän), ma oli iltavuoro ja loppu illasta tiskatessa käteen alkoi sattumaan ja lopulta vihloi niin kipeästi (kipeämmin kuin koskaa vielä tänä aikana) että työvuoron loputtua soitin lääkärille ajan ti aamuksi ja loppu viikko sitten sairaslomaa. 
Pe 24.10 meillä oli esimiehen, hänen esimiehen, työsuojeluvaltuutetun sekä lääkärin ja sairaanhoitajan kanssa työkykyneuvottelu, jonka loputtua lääkärin luona kävin ja sairaslomaa jatkettiin vielä 2vko:a ja käsikirurgin konsultaatioon varattiin aika ti28.10
Kävin käsikirurgin konsultaatiossa käden suhteen. Kirurgi laittoi lähetteen käden leikkaukseen (hermokipua kädessä ja se ei lähde kuin leikkauksella). To30.10 sairaalasta soitettiin ja käden leikkaus ajan sain jo vajaan 2vko:n (ke12.11)  päähän peruutus ajalle. 

Sairasloma jatkuu ja leikkaus siirtyi sairaalan mokan vuoksi ja on nyt reilun 2vko:n päästä ma 24.11. Eli töihin näillä näkymin palaan vasta ens vuonna kun joululomakin on.

Että tälläistä. Kotonakin kotityöt ovat jääneen minun osalta vähemmälle tai että olen tehnyt vähän kerrallaan tai yrittänyt (kun käsi ärtynyt ja kipeytynyt niistäkin). Tylsää ollut kun ei ole voinut leipoakkaan niin paljon yms. Silloin kun 2 vanhinta lastani ovat luonamme (joka toinen viikko asuvat isänsä luona) niin vanhin tytär opettelee leipomaan ja auttaa minua. Saa nähdä olenko jouluun asti sitten sairaslomalla ja miten joululeipomiset yms. onnistuu. 

8 kommenttia:

 1. Oho, sinähän olet saanut kätesi kipeäksi :(. Pikaista paranemista ja toivottavasti leikkaus auttaa <3

  VastaaPoista
 2. Voi että, onneksi sait ajan leikkaukseen pian. Sen jälkeen vaan rauhassa parantelet ja toivotaan, että pääset jotain joululeivonnaisiakin vielä tekemään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Outi. Jos en itse niin esikoisesta varmasti apua ja tarvittaessa omaa äiti tai miestä voi pyytää

  VastaaPoista
 4. Oijoi, tsemppiä ja pikaista paranemista leikkauksen jälkeen <3
  Annahan nyt käden levätä rauhassa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Satu. On se yritettävä jotta pääsis jossain vaiheessa takas kiinni normaanliin elämään töissä ja kotona

  VastaaPoista
 6. Onpas kurjan sitkeä vaiva :( Toivottavasti tokenet nopeasti leikkauksesta ja pääset taas taikinakulhojen ääreen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3 jauhopeukaloa kyllä kolottaa eli leipoa tahtois enemmän

   Poista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos