sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mustikkapiirakka (munaton)


 
Tämän mustikkapiirakan ohjeen ja idean koristeluun löysin täältä. Itse käytin vain perunajauhojen ja sokerin tilalla hillosokeria. Itse halusin syksyisiä koristeita joten tein lehtiä ja tammenterhoja.

Pohja:
150g voita, 3 1/4dl vehnäjauhoja, 1dl sokeria, 3/4tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria
Täyte: 
n.9dl mustikoita, 1,5dl hillosokeria, 2tl vaniljasokeria
Yhdistä kaikki aineet ja nypi voi sekaan sekä vaivaa lopuksi taikinaksi. Ota palanen erilleen pinnan koristeita varten. Painele loppii taikina vuokaan reunalle ja pohjalle. Laita kylmään vähintään ½h vuoka sekä taikina pala. Sekoita täytteen aineet keskenään. Ja laita pohjan päälle. Paista 200asteessa 20min. Tee koristeet. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n.0,5cm paksuiseksi (Itse käytin apuna koristeen nostoon jauhotettua metallista paistinlastaa). Laita koristeen vielä kylmään lautaselle. Ota piirakka uunista ja laita koristeet varovasti pinnalle. Paista n.15min. Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera. 

Jostain olin lukenut tuosta hillosokerista että korvaa perunajauhojen ja sokerin sillä niin tulee mehukkaampaa ja sitoo paremmin.
NAM  :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos