sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Omat 30v. Synttäri kemujen tarjottavat



Tässä koko pöytä tarjoiluineen. Pari kukkaa tuli vielä toki taakse lisää. Tarjolla oli Kirjatäytekakku, Baileys-juustokakku, Mini suklaamuffinsseja, Ruohosipuli-juusto-cocktail paloja, Saaristolaisleipiä joissa Savuporo"levite", Vihreäsalaatti, Pasta-tonnikalasalaatti, keksejä, sipuli(salaattiin lisättäväksi), Feta(salaattiin lisättäväksi) sekä paria salaatinkastiketta(Hesen talonkastike ja itse sekoitin oliiviöljystä, sitruunamehusta ja herbamaresta kastikkeen). Sitten tietty oli kahvia, teetä ja mehua. Myöhemmin sit muita aikuisten juomia :D


8Munan kirjatäytekakku, ohje pohjaan täällä. Välissä kermavaahtoa, mustikoita, mansikoita ja vähän vadelmia. Koristeet päällä sokerimassasta ja numerot suklaasta (Kiroileva Siili, Korkokenkä(unohtui kuvaa ottaessa kenkään viel paperi "sisälle"), Liljoja, pari perhosta ja tietty 30). Kiroileva Siili idean löysin täältä.


Tässä korkokenkä isompana kuivumassa vielä :)


Baileys-juustokakku, ohjeen löysin täältä. Suklaaseen kastetut mansikat koristeena ja suklaata vuoltuna.
Pohja: 200g digestive-keksejä, 75g voita

Täyte: 7liivatetta, 6dl vispikermaa, 1,5dl tomusokeria, 250g tuorejuustoa, 3tl vaniljasokeria, 0,5dl baileys-likööriä

Kiille: 1dl Baileys-likööri, 2liivatetta

Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä. Vuoraa irtopohja-kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja laita reunakalvo vuokaan. Kaada keksivoiseos vuokaan ja painele tiiviksi. Laita jääkaappiin kunnes täytettä tehdessä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kiehauta baileysistä alkoholi pois ja purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumaan likööriin. Kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada vuokaan ja laita hyytymään 4h:ksi kylmään. Laita liivatteet likoamaan 10min ja kiehauta baileys. Purista vesi pois liivatteista ja sulata baileysiin. Anna jäähtyä jotta voit kaataa kakun päälle(muuten sulaattaa täytettä kiilteesee). Hyydytä yön yli. Koristele suklaalla tai miten haluat.


Suklaa minimuffinsseja suklaavaahdolla. En laittanut suklaasydäntä. Ohje täällä. Kerman ohje täällä. Osan muffinsseista koristelin Sly19 emon lähettämillä strösseleillä.


Ruohosipuli-juusto-cocktail palat, ohje täällä. Tein koko 2,5dl 3juuston-ruokakerma purkista joten tein 5kertaisena ohjeen. Tuli n.75kpl kun täytin vähän enemmän koloja.


Elosen Saaristolaisleipäpaloja ja päällä Savuporotäyte ja persiljaa.

Täytteen ohjeen saanut isältä: 100g Kylmä savuporo leikkeleitä, 450g tuorejuustoa ja 1,5 Golden delicious Omenaa.

Pilko Savuporoleikkeet ohueksi siivuiksi ja sitten pieniksi kuutioiksi. Kuori omenat ja paloittele pienen pieniks kuutioiksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita. 

TOSI HYVÄÄ !! Kiitos Isä Ohjeesta!!


Pasta-tonnikala salaatti. 

1pss pientä simpukka pastaa, 2tlk tonnikalaa öljyssä, 2 vihreää omenaa, 2 isoa suolakurkkua, 0.5kg Edam-juustoa.

Keitä pasta ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta tonnikalasta öljy ja lisää pastan joukkoon. Kuutio juusto, suolakurkku ja omena. Lisää kulhoon. Sekoita.


Vihreässä salaatissa oli vain jäävuorisalaattia, kirsikkatomaatteja ja kurkkua. Koristeina molemmissa salaateissa herneen versoja joita oma mummoni oli laittanut minulle kasvamaan(dynoon)kun pyysin ja vieläkin jäi salaatteihin käytettäväksi.


Itselle rakkaaseen harrastukseen liittyviä lahjoja: Kinuskikissan uusi Kirja(miehen siskolta, KIITOS!!), Marimekon ihana kesäinen essu ja servettejä(oman mummon siskolta, KIITOS!!! IHANIA!!!), ja Ihana essu Omalta SLY19 parilta (KIITOS!!!)

Vielä illal pikku porukalla nautiskeltiin oman Vaarin tekemää sienisalaatti ruissipsien kera ja kyllä hupeni nopeasti  Oli sen verran hyvää 


Itse ottamani kuva juhlien jälkeen itsestäni    


Lisäksi tänään sain omalta mummolta tilaamiani juttuja Prima-mausteilta: mm. noita donitsi-konvehteja(kuvassa vasemmalla), muffinssi-konvehteja(kuvassa oikealla), vaniljapulveria(kuvassa alaalla) ja sitten myös lihaliemijauhetta(ei kuvassa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos