lauantai 26. toukokuuta 2012

Suklaa-mansikka ja mansikka-suklaa "tiikerimuffinsseja"


Halusin kokeilla erilaisia "tiikeri"muffinsseja. 

Suklaataikina: 75g huoneenlämpöistä voita, 3/4dl sokeria, 1 huoneenlämpöinen muna, 1 3/4dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1 1/4rkl kaakaojauhetta, 3/4dl kermaa/maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa kunnolla joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja kaakao vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan vuorotelleen nesteen kanssa.

Mansikkataikina:  75g huoneenlämpöistä voita, 3/4dl sokeria (voi vaihtaa mansikkatomusokeriin jolloin ehkä hieman enemmän), 1 huoneenlämpöinen muna, 1 3/4dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1dl mansikkasosetta (itse laitoin 1,5dl mutta se on liikaa kun taikina jää paaperiin kiinni)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin joukkoon. Soseuta mansikat(pakaste tai tuoreita). Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan vuorotelleen mansikkasoseen kanssa.

Laita taikina pursutuspusseihin ja pursuta vuoan pohjalle vähän toista taikinaa ja sitten toista päälle ja vielä pohjimmaista. Itse tein toiset siten et pohjalla mansikkataikinaa ja keskellä suklaataikinaa ja päällä mansikkataikinaa. Ja sitten toisella tavalla että ensin suklaa taikinaa ja sitten mansikka taikinaa ja taas suklaataikina. Tee hieman pyöriviä liikkeitä hammastikulla. Paista 225asteessa n.15min. Anna jäähtyä.

Pursutukset ja koristelut.

Suklaa kerma: 1dl vispikermaa, 50g puolet tummaa ja puolet maitosuklaata

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaat ja vatkaa kerman joukkoon. Pursuta heti jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele sulaa rouheella.

Mansikka kerma: 2dl vispikermaa, 3tl mansikkatomusokeria, 2 ripausta vaniljajauhetta, 1rkl mansikkakreemijauhetta

Mausta kerma mansikkatomusokerilla ja vaahdota. Lisää mansikkakreemijauhe kun vaahto vielä löysää ja vaahdota kovaksi vaahdoksi. Pursuta heti muffinssien päälle ja koristele suklaa rouheella. Sopivasti maistui mansikka vaahdossa mutta jos haluaa enemmän väriä laittaa pastaväriä hieman joukkoon.

Koristeeksi rouhittua uutta Fazerin mansikka suklaata.

Käytin sly19 toukokuun paketista saamiani mansikkatomusokeria ja mansikkakreemiä.


Kuvaa hieman sisältä. Paremman makuisia oli noi missä mansikkataikinaa alla ja suklaataikina keskellä ja mansikkatainaa päällä. Ens kerral erilailla teen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos